HAPTONOMISCHE MASSAGE


De therapeutisch masseur die op haptonomische basis werkt, combineert zijn kennis van de haptonomie met zijn massagekennis en richt zijn behandeling op de totale mens en niet op n specifieke klacht.


De haptonomische massage draagt ertoe bij dat je je soepeler, levendiger, zachter voelt. En van de eerste veranderingen die je zult merken, is dat je beter in je vel komt te zitten. Je wordt je veel bewuster van jezelf en leert de signalen die je lichaam geeft tijdig te voelen. Zo levert de massagebehandeling een positieve bijdrage aan de balans in je leven. Ook als je geen klachten hebt, kan het prettig zijn de behandeling te ondergaan en zo een moment voor jezelf te krijgen.

Tijdens de massage vraag ik je om je aandacht, gevoel te richten op mijn handen en daar te ervaren wat er gebeurt in je lichaam. Zo biedt de massage je de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in jezelf en kan op die manier helend werken.AYURVEDA

Ayurveda is een eeuwenoude traditionele Indiase natuurgeneeswijze met als uitgangspunt het in balans brengen van het geheel van lichaam, geest en ziel.

Ayurveda betekent letterlijk ‘levenskennis’ of ‘inzicht in het leven’ en kent vele ingangen om een gezond en gelukkig leven te creren.

De massage die ik geef, is een totale lichaamsmassage met speciale verwarmde Indiase kruidenolie en is, ook in onze westerse maatschappij, een beproefde manier om de juiste balans tussen lichaam en geest te herstellen, dan wel te behouden.
De massage is zowel ontspannend als vitaliserend (o.a. doordat de bloedcirculatie flink wordt gestimuleerd).

De massage volgt het lichaam aan de voorzijde van beneden naar boven via voeten, benen, buik, borststreek naar hoofd, armen en handen.
Aan de achterzijde verloopt de massage van boven naar beneden van hoofd, nek, rug naar benen en voeten.
In deze massage gaat ook veel aandacht uit naar de beweeglijkheid van de gewrichten waardoor deze weer soepeler kunnen bewegen.


 
home | welkom de visens e-mail