NICOLE MERKS


Ik ben Nicole Merks, geboren in 1955 te Amsterdam.
Mijn belangstelling voor massage is eind jaren 90 ontstaan en vanaf die tijd ben ik diverse massageopleidingen gaan volgen.


In eerste instantie was dit sportmassage maar al gauw werd mij duidelijk dat ik meer wilde dan alleen blessure gericht werken. Ik heb toen mijn aandacht verlegd naar de Neuro massage en Ayurvedische massage waarvoor ik ondermeer in India verschillende opleidingen heb gevolgd.

Een interessante periode vormde de vijf jaar die ik in een thermenbedrijf heb gewerkt waar ik veel ervaring heb opgedaan en met veel plezier vele gasten heb mogen masseren.

Omdat ik de behoefte voelde mij nog meer te verdiepen in heel de mens ben ik bij het ITH (Instituut voor Toegepaste Haptotherapie), de 4-jarige HBO opleiding tot Haptotherapeut gaan volgen en heb deze succesvol afgerond. In deze opleiding gaat het ook om heel de mens en dat spreekt mij erg aan.

Van het een komt het ander, en nadat mijn interesse was gewekt voor de Watsu (water-shiatsu) heb ik hier basis en level 1 in gevolgd. Watsu is een ontspanningsmethodiek in lichaamswarm water, gebaseerd op oosterse ontspannings-, en drukpuntmassage technieken. Je wordt gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd in extra warm water.

De zwaartekracht valt weg in het water, en dat geeft een nieuwe dimensie aan onze lichaamservaring, een gevoel van ruimte en vrijheid.

 
home | welkom de visens e-mail